goten

GOTEN EN AFVOERBUIZEN

Een woning heeft nood aan voldoende afwateringscapaciteit, al het regenwater op uw dakoppervlakte dient namelijk – gecontroleerd – het ondergrondse rioolnet te bereiken. Dakgoten en afvoerbuizen vormen hiervoor de basis en worden jammer genoeg maar al te vaak over het hoofd gekeken.

De afgelopen jaren zijn de functionaliteit en esthetiek van deze onderdelen meer en meer in samenhang gebracht, zo creëren wij goten die op maat gemaakt worden zowel in PVCzinkenkoperenof roofing uitwerkingen.

Dakgoten wordt vaak onderverdeeld in 2 grote categorieën: de bakgoot en de hanggoot. Afhankelijk van de bouwstijl en uw persoonlijke smaak zijn vaak beide mogelijkheden mogelijk, weliswaar met aangepaste constructie als gevolg. Vraag ons naar meer informatie om uw voorkeuren te matchen met de beschikbare mogelijkheden of klik hieronder op meer informatie.

FOTO'S

BAKGOOT

In de bouw is de bakgoot de meest gebruikte soort dakgoot. Bakgoten zijn rechte, strak vormgegeven goten met een binnenbekleding in roofing, zink of koper. Door de bakgoot wordt een duidelijke scheiding aangebracht tussen het dak en de gevel.

 

HANGGOOT

Een hanggoot is een dakgoot die aan de gevel of aan de muurbalk is bevestigd zonder dragende bak. Voor hanggoten wordt vooral koper & zink gebruikt. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en diktes afhankelijk van de locatie van Uw woning.

Mogelijke materiaalsoorten voor bak- of hanggoten en hun afvoerbuizen:

  • KOPER: Bij plaatsing heeft koper een eerder blinkende metaalglans die door blootstelling aan weer en wind geleidelijk overgaat in een bruinige, half-matte, natuurlijke look.
  • PVC: Een kunststofmateriaal dat doorheen de jaren hetzelfde uiterlijk behoudt, zoals het straatbeeld beschrijft is de meestvoorkomende kleur muisgrijs. Andere kleuren zijn mogelijk op aanvraag.
  • ZINK: Binnen de zink-catergorie hebben we naast dikte, ook de keuze tussen kleur: NATUURZINK, QUARTZ-ZINK en ANTHRACIET-ZINK.