isoleren

ISOLEREN

Isoleren van een hellend dak, een platform en/of de gevels van uw woning staat gelijk aan investeren in de toekomst en uw portemonnee! Wij bij Dakwerken Janssens proberen op de meest efficiënte manier uw dak voor te bereiden voor een energiezuinigere toekomst. Voor de meest-interessante isolatieplaat op maat voor Uw woning komen wij graag even ter plaatse om een juiste analyse en advies te geven.

Het onderhouden van uw woning en investeren in een energiezuinigere toekomst is uiteraard een kostelijk proces, daarom proberen wij voor u een marktconforme prijsofferte op te stellen met uiterst kwalitatieve dak- en isolatiematerialen. Belangrijke aandachtspunten bij het isoleren van uw woning zijn de dikte van de isolatiematerialen en het rendement dat de isolatieplaten aan uw woning zal bieden.

FOTO'S

Betere isolatiewaarden bezorgen u:
  • Een extra energiebesparing = minder energiekosten op de lange termijn.
  • Een beter EPC (energieprestatie) – label bij de verkoop van Uw woning.
  • Een geleidelijke warmte-overgang: warmte blijft behouden in de winter en blijft buiten in de zomer, isolatie is nuttig voor elk Belgisch seizoen.
  • Een extra functie dat vaak over het hoofd wordt gezien, namelijk geluidsabsorptie.

Dikte van het isolatiemateriaal

Dit is een belangrijk aandachtspunt als je je dak langs binnen wenst te isoleren. Je bent vaak beperkt in ruimte, daar je een zo hoog mogelijk rendement wilt behalen en liefst zo weinig mogelijk ruimte wilt afgeven aan de te plaatsen isolatiematerialen is een afweging in dikte en kwaliteit zeer belangrijk.

Het daktype zal de methode van de isolatiewerken beïnvloeden, deze is verschillend voor platte en hellende daken, alsook voor gevels.

Rendement van de isolatiematerialen

Bij het isoleren van uw woning wordt u vaak geconfronteerd met het begrip: R-waarde. De R-waarde of warmte-weerstand (uitgedrukt in waarde: m2K/W) wordt voornamelijk bepaald op basis van de dikte van de plaat. Het belangrijkste om mee te nemen in uw keuze is: Hoe hoger de R-waarde, des te hoger het rendement en des te beter u uw woning isoleert.

Wij verkiezen vaak om de isolatiematerialen bovenop de bestaande constructie te plaatsen, dit zorgt dat u binnenin de woning bijna niets dient aan te passen alsook biedt deze manier van isoleren uw woning een zo groot mogelijk rendement. De methodes varieren voor elk daktype. Vaak gebruikte leveranciers voor isolatiemateiralen binnen onze firma Recticel, Ikotherm en Unilin.

Voordelen van deze isolatieplaten:

  • Multifunctioneel: gebruikt bij renovatie als nieuwbouw.
  • Een hardschuim (PIR – Polyisocyanuraat) isolatieplaat dat stevig en vormvast is.
  • Behoudt zijn rendement voor de volledige levensduur en ongevoelig voor vocht.
  • Ecologisch verantwoorde isolatieplaat: PIR – schuim = CFK-vrij, Ozon – vriendelijk en draagt niet bij tot opwarming van de aarde. De plaat is ook afvalvriendelijk (makkelijk te verzagen = weinig afval).
  • Toepassing: Hoge thermische isolatie.